Vårda din hud, del 2 - Vad kan jag göra för att förebygga akne ?

Även om det inte är ditt fel att du har akne , så är det inte sagt att du inte kan göra något åt det!

Sola inte för mycket: Att sol är bra för finnar och att det torkar ut , är delvis sant!  MEN , solar du för mycket täpps porerna till och din hy försämras , som t.ex för tidigt åldrande eller också hudcancer!

Att tvätta sig för mycket är inte bra: Det finns inga fördelar med att tvätta ansiktet för mycket. Det irriterar bara huden och man ska vara väldigt noga med vad man väljer för rengöringsprodukter för ansiktet. Vissa kan skrapa upp huden så du får osynliga gropar som samlar bakterier , vilket bildar akne. Man ska också tänka på att ALDRIG använda produkter med parfym för ansiktet. Parfym är något utav det värsta du kan ha i ansiktet. Så det som gäller är parfymfria ansiktskrämer och sminborttagningsmedel. Tvätta dig HÖGST två ggr. om dagen!

peta INTE på huden: Försök undvika att peta på huden så mycket som möjligt. Om du petar på eller klämmer en finne tvingas bakterier ner i huden och det förvärrar saken. Om man gnider händerna mycket mot ansiktet får du massor med bakterier i huden och det bildar akne och smutsig hud. Så tänk på att inte vila hakan eller kinderna i händerna. Gå inte och peta på finnarna och stå inte framför spegeln och kläm , det är det dummaste du kan göra. När en finne är mogen "kläms" den av sig själv genom att den spricker vid ett visst tryck , du ska inte behöva göra någonting! (det finns ett undantag , stör du dig JÄTTEMCYKET på finnen och det är verkligen KATASTROF , så kan du i värsta fall ta en lite synål och koka den. När nålen är kokt sticker du hål på finnen , tvätta händerna NOGA innan du gör detta. Sedan tar du två tops och försöker klämma den på det sättet , det viktigaste är att du inte låter händerna komma i kontakt med den skadade huden. Oavsett hur mycket du tvättar dig så finns det alltid bakterier på händerna. Jag rekomenderar inte detta dock , eftersom att klämma leder till ärr i form av gropar i huden , vilket kommer att vara kvar hela livet!)

Alltså håll fett och bakterier borta från huden: När du ska köpa smink för att täcka över ansikte (foundation , puder , conciler osv.) tänk på att ta det som INTE täpper till porerna!  Använd heller inte för feta krämer i ansiktet , feta produkter gör det värre! Dom ska vara milda och parfymfria! Passa hela tiden på att din hud är återfuktad , huden mår inte bra av att vara torr!  En till sak som är viktigt , är att tvätta händerna ofta!

Undvik stress: Mycket stress kan förorsaka akne. Så ta det lungt och ta hand om dig själv!

Träning: När man tränar är det viktigt att man har tvättat bort sminket. När man svettas kan även fettfritt (icke portilltäppande) smink täppa till porerna , så tänk på det , bär ALDRIG smink när du tränar!

Livsstilen: Tänk på att ha ett balanserat kosthold , alltså ät regelbundet , minst tre ggr. om dagen , Frukost , lunch och middag, samt mellanmål. Drick mycket vatten , för det rensar kroppen! Att få en lång, god natts sömn är mycket viktigt!  Och såklart att motionera , röra på sig! Det är bra att röra på sig lite varje dag.

kommentera mitt inlägg här :)

ordet är ditt , kom med din mening :)

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0