Bikiniångest

Det var en artikel i vecorevyn igår som handlade om bikiniångest. Alltså tjejer som får ångest redan nu för att bikinisäsongen snart börjar. Varför dom får ångest är ju såklart för att man inte känner sig bekväm med sin kropp. Man är rädd för att folk ska titta, tycka och tänka illa om ens kropp. 
Men, folk lägger inte ner tid på din kropp, de orkar inte bry sig för dom är alldeles för upptagna med att titta på sin egen kropp. Visst, folk jämför sitt utseende och sina kroppar med andra, men det är inte så att de kritiserar andras kroppar utan all kritik faller på ens egna kropp. Folk går och kritiserar sin kropp trots att de vet att det tär på självförstroendet något så fruktansvärt. Jag tycker att man istället ska ställa sig framför spegeln  och ge komplimanger till sin kropp. Det låter sinnessjukt, men jag tror verkligen på att det fungerar, gör man detta varje dag så förstår man tillslut att man verkligen är fin!
 
Det är ju så att ALLA är olika, ingen är den andra lik. Det måste vi acceptera! Oavsett storlek, intelligens eller utseende så är alla unika och speciella. För till syvende och sist så är det insidan som räknas. Har man en fin insida så kommer man långt här i världen. Insidan är absolut det viktigaste, har man en fin insida blir utsidan också fin!

Folk som strävar efter att se ut som andra människor kan ge upp nu! Ni kommer ändå aldrig att kunna bli som dom eller se ut som dom. För det första så är ni byggda på helt olika sätt. Det är nämligen så att om man har stora lår och breda höfter beror det inte alltid på att man har ätit för mycket skräpmat eller godis eller andra onyttiga saker, det kan faktiskt bero på benstommen. Man kan vara världens mest hälsosamma människa och ändå ha kraftiga lår och höfter och vara bred. Då kan man inte göra något åt det eftersom det går inte att banta för att få en mindre benstomme.

Det finns ingen facit på hur man ska se ut, alla ser ut som dom gör, och som sagt, alla är olika! Varför lägga ner tid på att klaga på sin kropp, när det faktiskt går att lära sig tycka om den? 

Nu inför bikinisäsongen, få inte panik, köp en bikini som du känner dig bekväm i, åk till stranden och njut av sommaren och var dig själv. Om man struntar i allt som har med kroppsfixering och utseende att göra och bara utstrålar sin personlighet är man mycket mer intressant och rolig. Folk ser på dig som en avslappnad och skön människa. Människor som hellre ligger och försöker att se snygga ut, uppfattas som stela och tråkiga. Jag vet att det är så, ändå tycker jag att majoriteten väljer att ligga och se stela och tråkiga ut och det enda dom vill är att se snygga ut.

Nej, ta fram erat inre och var er själva, det är då ni är som finast!


kommentera mitt inlägg här :)

ordet är ditt , kom med din mening :)

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0