Årsresumé 2009

Årsresumé 2009


Januari:
Året börjades med en hel del slalomåkning och vi njöt av den fina vintern. Mycket umgänge med släkt och vänner hanns också med!Den 16 januari åkte jag, Katrine, mamma och hennes sambo och de två små till Oslo för att gå på Disney on Ice. Vistelsen i Oslo blev verkligen inte som planerad då det första som möter oss är ett väldigt tragiskt besked som tog hårt på oss alla, framför allt mig och min syster Katrine.


Våran älskade pappa hade lämnat oss för gott, somnade in på Gran Canaria i början av januari.


Detta vände upp och ner på hela min vardag. Jag gick inte till skolan på en hel månad, då koncentrationsförmågan låg på noll. Mitt mörka rum där jag kunde vara själv tycktes vara bättre än allt annat.


Februari:
Jag befann mig fortfarande i chocktillstånd och ingen mat i världen var frestande och inte heller frisk luft. Mitt mörka rum var fortfarande min bästa vän.

Begravningen ägde rum i mitten av februari.


I slutet av februari försökte jag ta mig ut lite och då var slalombacken ett bra alternativ. Vi började umgås med vänner igen, men skolan fick vänta.


Mars:
I början av mars tog jag modet till mig och började sakta men säkert gå till skolan igen. Det kändes inte bra alls då man fick förlåtande blickar vart man än gick. Folk ville komma fram och prata men vågade inte riktigt. Hela stämningen var bara stel. Jag var i skolan väldigt oregelbundet då humöret svängde upp och ner hela tiden.


I mitten av Mars träffade jag en som fick mig att må riktigt bra och fick mig sakta men säkert att gå vidare efter allt som hänt under vintern. David.


Jag spenderade mycket av min tid med David och blev bara mer och mer kär och hela världen blev en aning ljusare och jag gick i princip på fluffiga moln dygnet runt.


April:

Jag och David höll fortfarande ihop och blev bara tightare och tightare för varje dag som gick.
Den 26 april fyllde jag 15 och dagen spenderades med familjen och David!


Maj:

Skolan började närma sig sitt slut och jag upptäckte hur många rester jag hade kvar sen min förlorade tid under vintern. Det tog tid att sätta igång med resterna eftersom det hela tiden fylldes på med nytt material då det var provperiod i skola. Att läxor inte var någon prioritet behöver jag inte hålla hemligt, jag var ju så kär så jag ville inte göra något annat än att spendera hela min fritid med David.


I mitten av Maj åkte David hem till Göteborg/Orust och jag begav mig till Oslo för 17 maj firning. I sista minuten blev det bestämt att jag skulle få trevligt sällskap i Oslo på den stora dagen och på förmiddagen på 17 maj hoppade David av en buss på bussterminalen i Oslo!


Juni:

Jag jobbade på med mina rester och la allt annat åt sidan för en stund (inte kärlekslivet då, det var för svårt, men han fick stå ut med mina eftermiddagar fyllda av läxor). Jag satt uppe på nätterna med resterna för att hinna klart och jag kunde även gråta mig igenom en hel uppgift p.g.a. skoltröttheten.


Dagen innan skolavslutningen hade jag fyra rester kvar av arton. Lärarna som saknade mina inlämningar gjorde det klart för mig att jag har haft ett kämpigt år och att jag skulle lämna resterna bakom om mig och att inga betyg skulle förändras. Det var en otrolig lättnad. Högstadiet var avklarat!


Den 10 Juni gick jag ur nionde klass med ett leende på läpparna!David åkte hem till Göteborg för att jobba hela sommaren..


Juli:

Den 5 Juli var det dags för konfirmation! Jag var konfirmand ett år försent på grund av de norska traditionerna. Hela tjocka släkten kom till Äppelbo för att fira mig.


Samma dag åkte jag och syrran, Trine och Truls med min morbror och hans sambo till Stavern i Norge för en campingsemester. En hel vecka gick på campingen med mycket regn och rusk.

 
Efter mycket om och men kom jag mig på en buss och for iväg till Göteborg. Klockan tre på natten var jag framme och där stod David i regnet och väntade på mig.

Efter fem dagar i Göteborg ( en natt på Orust!) begav jag mig till Stavern igen för ytterligare en veckas campingsemester, denna gången med familjen.

I slutet av Juli fick jag avbryta min semester för att åka hem och jobba på Ica nära Äppelbo!


Augusti:

Stora delar av augusti fylldes upp med jobb. Det var ju inga problem eftersom vädret var kasst och min plånbok blev tjockare och tjockare!


Det närmade sig sommarens slut och det var snart dags för David att ta sitt pick pack och komma upp till Dalarna. Fyra dagar innan han skulle komma bad han mig om att åka till hans lägenhet och kolla posten. När jag kom dit var dörren upplåst och innanför dörren stod en kille med röd mössa som hade åkt tåg hela dagen för att överraska mig, obeskrivlig känsla.


Vi tog en sista semestervecka innan skolan började och David följde med mig till Svelvik i Norge där farmor och farfar har sommarstuga. Det var en vecka med mycket sol och bad och vi njöt då vi visste att det antagligen var den sista riktiga sommarveckan för detta året.


Skolstart och jag började på fjällturismlinjen på VUC.


September:

Skolan rullade på och vi blev en glad och livlig klass som blev väldigt sammansvetsade. Jag stortrivdes!

I slutet av September bestämde jag och David oss för att fortsätta vägen tillsammans som vänner. Det var en tung period, men vi hade fortfarande varandras stöd.


Oktober:

Det började bli kallt i luften och tjockare kläder åkte på.


På höstlovet åkte jag och Katrine till Norge hela veckan och umgicks med släkten.


Skolan gick bra och vardagen rullade på trots att humöret var upp och ner. Det visade sig att den första kärleken var svårare att släppa än vad man trodde.


November:

Nu hade det varit för mycket gråa och trista höstdagar och längtan efter snön blev allt större. Dock skymtade det ingen snö någonstans. Det var fortfarande för varmt ute.


Skoldagarna fortsatte som vanligt!

December:
I början av december åkte hela klassen upp till Lindvallen för femdagars skidlärar-grundutbildning. Vi hade två stugor som vi bodde i och det var fem roliga och lärorika dagar med mycket slalomåkning!

Jullov närmade sig och vi började julpynta här hemma. På Julafton samlades alla här hemma för en god julfrukost. Mitt på dagen åkte min familj till Norge för att fira julkvällen där!

Jag och Katrine åkte till farmor och farfar första juldagen och stannade där i två dagar. Resten av mellandagarna spenderades hemma med släkt och dom ska även fira nyår här.Så här sitter jag, dagen före nyårsafton och försöker memorera året som gått. Vilken resa! Jag har verkligen haft ett otroligt känslomässigt år och jag står klar och välkomnar det nya året med öppna armar! Trots mycket sorg detta år så måste jag säga att jag hade mitt livs bästa period mellan mars och september. Detta året har fått mig att växa och mogna som person. Jag har sett många nya sidor hos mig själv som jag aldrig någonnsin sett förut, lärt känna mig själv i olika och nya situationer.

Det här året kan bara beskrivas med ett ord ; Känslomässigt


kommentera mitt inlägg här :)
Postat av: amanda

väldigt intressant att läsa om kamilla måste jag säga! :)

2009-12-30 @ 23:44:04
URL: http://amaaaandan.blogg.se/
Postat av: linda

<3

2009-12-31 @ 01:45:29
URL: http://tintis.blogg.se/
Postat av: katrine

snyft.. snyft snyft snyft snyft.

GRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅT!

2009-12-31 @ 03:18:50
Postat av: Anonym

fint!

2009-12-31 @ 10:30:59
Postat av: Erika

Du är så oerhört stark Kamilla! NU är du värd ett helvetets underbart nyår!/ Erika <3

2009-12-31 @ 10:57:29
URL: http://erikathyrs.blogg.se/
Postat av: Theres

Tänk att du skriver så jag blir alldeles tårögd kvinna! Hoppas du får ett underbart 2010 och gott nytt år på dig! =D

2009-12-31 @ 11:38:16
URL: http://theresjs.blogg.se/
Postat av: jag

tårgd? ohja . må 2010 bara bringa lycka! puss

2009-12-31 @ 13:45:17
Postat av: malin

jättefint kamilla! ögonen tårades

2009-12-31 @ 14:01:21
Postat av: katta

jag håller med theres, man blir helt tårögd, du är stark kamilla de ska du veta. hoppas det nya året blir det bästa någonsin. en stor kram till dig <3

2009-12-31 @ 16:50:32
URL: http://katarinawennstrom.blogg.se/

ordet är ditt , kom med din mening :)

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0