Våga vara snäll!

Jag är en trogen läsare på blondinbellas blogg. Igårkväll kom ett inlägg där någon hade fråga om hon trodde på Gud. Det gjorde hon inte eftersom hon ansåg att världen var för ond för att det skulle finnas en Gud.

Hon nämde även att den kristna religionen gör det svårare för homosexuella att binda sig.
Jag måste bara få utveckla det, för det är något som irriterar mig något så fruktansvärt.  De flesta som är kristna anser att deras tro är god. Har dom då tänkt igenom allt, alltså, kristendomen diskriminerar homosexuella. Kristna är emot att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan, eller gifta sig överhuvudtaget! Är det en god tro då, om man diskriminerar andra människor? Det tycker inte jag. Och vart tog "alla är lika mycket värda" vägen? Det säger väl också den kristna tron. Jaha , varför får inte då homosexuella gifta sig i kyrkan då, precis som oss heterosexuella? Är det någon skillnad? Vi är alla lika, ingen är mer värt än någon annan. En människa kan inte rå för sin suxuella läggning. Man kan inte rå för sina känslor!  Om en man får känlsor för en annan man, vad ska han göra? Visst, han kan dölja sina känslor för alla andra, men han inte INTE dölja dem för sig själv! Varför inte leva ut känslorna då istället?
Problemet är att människor nu mera är så rädda för vad andra människor ska tycka om dom. Dom är inte nog säkra på sig själv för att stå för sina val och handlingar.
Om alla skulle lita på sig själv och vara säkra på sig själv skulle ingen döma andra, alla skulle vara nöjd med sig själv och inte bry sig om vilka val andra människor tar. Mår  man bra över sig själv orkar man inte lägga ner tid på att lägga sig i en annans liv. Förstår ni hur jag tänker?
Varför måste alla dömas? Varför kan inte alla få leva sitt liv på sitt sätt? Varför kan inte alla vara nöjda med sitt liv istället för att döma andras liv?
Det är just det jag menar, osäkra människor dömer andra människor för att må bättre över sig själv. Varför ska det vara så?
Åter en gång , var stolt över den du är, låt ingen trycka ner dig. Du är unik! Oavsett sexuell läggning, kön, hudfärg, hårfärg, ögonfärg osv.

Istället för att hitta alla negativa saker hos människor, varför inte lyfta fram det possitiva? Jag vet hur det är, det är lätt att skämta med sina kompisar. ´Det kan t.ex. komma en kommentar som "hahah , har du sett dina hängpattar eller?". Ja visst , sådana kommentarer är helt vanliga bland tjejkompisar nu förtiden. Och nu tänker säkert vissa, "men hallå! Det är ju bara skämt!". Men det är inte okej att skämta om sådant. Även om man säger att man skämta efteråt så är det väl klart att den presonen det handlar om tog åt sig, även om den inte visar det, så hörde den ju vad som blev sagt, klart att den tjejen som hörde att hon hade "hängpattar" går och kollar på sina bröst i spegeln sen.
Och varför dessa dumma kommentarer? Jo för att vi ser en massa fina saker vid en annan person, men vi är helt enkelt är för fega för att vara snälla, våran stolthet är för stor för att ge komplimanger. Man är rädd för att ens stolthet ska brista. Man är rädd för att det ska vara töntigt.
jag ska säga vad som är töntigt! Jo, hur jävla töntigt är det inte att säga en dum sak till sin kompis, en kompis som man tycker om, som kanske aldrig har gjort dig något dumt. Varför ska du då ge din kompis en ful kommentar, eller ge någon överhuvudtaget en ful kommentar? Har du något fult i tankarna så håll det för sig själv!
Tänk va många som mår dåligt över sig själv p.g.a. alla dessa fula kommentarer som bara har varit ett "skämt" från första början. Men som sagt , skämt eller inte skämt, människor har känlsor, och det känns!
Tänk på vad ni säger!


Vore det inte bättre att framhäva allt det fina vid en person? Tänk vilken fin miljö vi skulle leva i då. Alla mår bra över sig själv och ingen lägger ner tid på att kränka andra människor, eftersom behovet av att kränka någon för att må bättre över sig själv inte finns, eftersom man redan mår bra över sig själv. Alla är snälla mot varandra! Inte snackar skit, ingen mobbing pågår eftersom alla är säkra på sig själv. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker den snälla världen inte ens är något att fundera över, utan det ska vara en självkklarhet att det ska vara så! Varför väljer vi då den världen, där människor säger fula saker till varandra för att dom helt enkelt är för stolta för att vara snäll?

Ni människor som känner er osäkra på er själva och kränker andra människor på alla möjliga sätt, försök att göra någonting åt det, ni är också unika. Dra fram det possitiva hos er själva! Det är inte bara viktigt att ge andra komplimanger, det är nästan viktigare att ge sig SJÄLV komplimanger! Gör man det kommer den otäcka osäkerheten att försvinna, då kommer du må bra över sig själv!

en sista grej! Nästa gång du är ute med kompisar eller umgås med din familj eller vem som helst, så ge någon en komplimang! Efter du gjort det så vill jag att du ser hur personen reagerar, antagligen så blir personen rörd och jätteglad. Känn då efter vilken otroligt skön känsla du får, av att göra någon glad! En sådan känsla kan man leva på hur länge som helst!

Jobba för en bättre miljö!

kommentera mitt inlägg här :)
Postat av: Z A N D R E A ´s värld

Väldgit bra inlägg. Håller med dig i det du skriver, helt klart.

2009-03-06 @ 14:36:53
URL: http://zandrea.blogg.se/

ordet är ditt , kom med din mening :)

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0