Årsresumé tjugohundratio/2010

Januari
Jag firade in det nya året med släkten och njöt av ledigheten. Vintern för min del hade blivit lite annorlunda då jag gjorde mitt första år på fjällturism och mycket fokus lades på vintern. Det var fullt upp i princip hela tiden och första skolveckan på vårterminen åkte vi upp till Sälen för snöskoterutbildning!

Månadens resterande dagar var ganska lugna, några trippar till Kläppen för träning på egen färdighet gällande skidåkning, annars, som sagt, lugnt.

Februari
Jag gjorde mina två första praktikveckor i Kläppens skidskola, vilket verkligen gav mig mersmak!

 I samband med mycket vistelse i Kläppen hade jag tur och fick helgjobb/lovjobb i Kläppens livsmedelbutik.
I slutet av månaden tog jag mitt sommarpickpack och åkte iväg med Katrine, farmor och tante (faster) till Gran Canaria för två veckors semester.


Mars
En vecka in i mars återvände vi från värmen till kylan, bruna och fina!

Några dagar efter hemkomsten firade vi Roger som fyllde 40 vårar!

Jag jobbade nästan varje helg, och spenderade därför otroligt mycket tid i Kläppen. Även två nya praktikveckor i Kläppen var på ingång, och nu började vårsolen kika fram vilket var efterlängtat. Som tur är kommer familjen och hälsar på, för jag märkte snabbt att jag var väldigt ovan att ha så mycket tid ifrån dem. Inte så lätt som förväntat.


April
Vintersäsongen börjar lida mot sitt slut och jag jobbar sista veckan vid påsk. Så mycket tid hemifrån och många sömnlösa nätter resulterade i att bägaren rann över och en tidig morgon efter påsk klampade jag in genom dörren och möttes av en förvånad mamma som trodde jag skulle befinna mig i Kläppen. Jag hade fått väldigt nog och lämnat all min packning i bagagerummet i Kläppen och bara tagit första bästa buss hem på morgonen. Jag sjönk ihop på golvet och hikstade fram "nu får det vara nog, jag orkar inte mer, jag vill hem". Sedan åkte jag och mamma för att hämta mina grejer efter några timmars sömn. Det var sista gången jag var i Kläppen för den säsongen.

Den 26 April vreds min levårsklocka fram till 16 och det firades med en ytterst glamourös middag,

I samnband med min födelsedag fick jag även min alldeles första och egna Systemkamera, en Canon eos 1000D som används flitigt den dag idag!

Maj
Våren började ta fart och ny energi kikade fram. Vinterjackorna lades bort och lättare kläder åkte på.
Jag jobbade på i skolan för att hinna klart allt till sommarlovet.

I samband med 17maj åkte vi till Oslo för några dagars häng innan vi begav oss till Kongsvinger för att fira the big day där.


Kameran blev min nya hobby och jag började sakta men säkert förstå mig på de olika funktioner den hade.


Ute blev det bara grönare och varmare och i slutet av maj kunde man börja klä av sig på riktigt!


Juni
SOMMMARLOOOOV! tjöt vi med munnen från öra till öra. Jag hade bestämt mig för en helt fri sommar utan jobb. Bara göra precis som jag själv ville. Sommarlovet började med en trip till Oslo, tillsammans med David och Kajsa. Kajsa gjorde sin första resa utan mamma och pappa, vilket var stooooort.

De två sista veckorna i Juni spenderade jag i Göteborg/Orust tillsammans med David,

Efter dagarna på västkusten åkte jag hem igen för att fira Katrine som konfirmerades!

 Efter konfirmationen packade jag och Syrran lite grejer och satte oss på bussen till Stavern i Norge för lite campingsemester. Kommer ihåg att vi fick vänta på bussterminalen i Oslo i några timmar och blev tillslut sittandes på ett café tillsammans med massa gubbar och skrika och heja på VM-finalen, haha.. På stavern stannade vi två veckor, första veckan var ungdomsvecka och andra veckan var familjevecka!

På ungdomsveckan kollade vi film varje kväll,

Efter en vecka anlände familjen och då drog den så kallade familjeveckan igång!

Vi bytte ut filmkvällar mot volleybollkvällar,

Vädret var lite till och från, och de dagar det var sol pressade vi på stranden!
Efter två veckor i Norge åkte vi hem i några dagar för att ladda om batterierna, för nu var det dags för livets första tur till Gotland!

På Gotland var det full rulle hela veckan. Vi åkte kors och tvärs över ön för att se och uppleva, vi sov till och med i tält en natt, tror vi bara hade en dag på stranden, en riktigt fin vecka var det!


Efter en vecka på Gotland tog vi minibussen vi lånat av grannarna och tutade iväg hemåt. Nu var den gemensamma familjesemestern över och vi sade hejdå till Juli och hej till Augusti.

Augusti
Efter Gotland landade jag hemma i några dagar. Hela familjen hade fortfarande ledigt så vi tog våra saker och åkte till vår sommarstuga som ligger mitt i skogen vid en liten å. Där tog vi det bara jättelugnt med bad och sol!

Efter några dagar vid stugan åkte jag och Katrine till farmor och farfar i Kongsvinger för några dagar där innan sommaren var över,


Efter dagarna i Kongsvinger åkte jag hem för att avrunda sommarlovet, då det bara var en vecka kvar innan skolan började. Den veckan låg jag bara inne och kollade Gossip girl, två säsonger hann jag kolla igenom, jag var fast.

 Skolan började, vilket kändes helt okej med tanke på att jag gjort mycket på lovet.

September
Det var ingen mjukstart i skolan utan bara ett par veckor efter starten drog tvåan och trean iväg till Jotunheimen i Norge för en veckas fjällvandring. Vi vandrade med ryggsäckar på ryggen som vägde ca. 20 kg. Vi sov i tält varje natt i vind och kyla, gjorde mat på bensinkök hela veckan och gick ca. 8 km varje dag. Det var det mest utmanande jag gjort i hela mitt liv, på både gott och ont!Den 25 september var den stora dagen, min mamma och Roger skulle gifta sig, vi hade väntat så länge på just den dagen. Som jag har sagt hundrasjutton gånger, det var den absolut finaste dagen jag någonsin upplevt! Det går inte att beskriva i ord, det var helt magiskt.Oktober
Början av månaden var bara vanliga veckor i skolan med ganska mycket plugg, men i slutet av månaden fick vi ett efterlängtat höstlov och jag tog mitt pickpack och reste iväg till Oslo för att fira min oldemor (gammelmormor) som fyllde 80!

Efter några fina höstdagar i Oslo tog jag farväl av min släkt och familj och hoppade på bussen till Göteborg där jag skulle möta upp min älskling!
Jag spenderade resten av lovet i Göteborg/Orust. 


Sista oktober tog mamma och Roger med oss barn på hemlig resa, vilket visade sig vara experium i Lindvallen, en jättetrevlig familjedag!

November
Kylan började ta fart och vinterjackor och vinterskor åkte på. Den första snön föll vilket gjorde vardagen lite ljusare efter en riktigt mörk period!

Vi var även på årets första julskyltning, vilket fick mig i dunderstämning då jag älskar julen!

Vintersäsongen var på full ingång och i skolan var det mycket förberedelser. Vi blev bland annat ivägskickade på praktik en vecka i Kläppen då vi hjälpte till att ställa fram varor och göra det snyggt till öppning. Veckan efter praktiken åkte vi till Vemdalen för skidlärarutbildning. Det var en väldigt givande vecka! Påvägen dit krånglade det en hel del, som ni säkert minns? Om jag säger stulen skottkärra, ringer det några klockor då?

Under veckan i Vemdalen var det helt plötsligt 1.a december, så hejdå november.

December
Vi kom hem från Vemdalen lagomt till 2.a advent, men blev snabbt ivägskickade igen. Denna gången bar det av mot Funäsdalen för sjukvårdutbildning, också himla roligt och givande, men vid det här laget hade vi varit så mycket borta att det började bli lite påfrestande. Denna gång stannade vi bara borta en natt, och efter det nödlandade jag i sängen och blev liggande där till jullovet.
Julafton firade vi med grötfrukost här på morgonen och sedan julbord, tomte, julklappar och mys på kvällen! Jag fick en symaskin som jag önskat mig så länge och allt vara bara topp!


I mellandagarna åkte jag och Katrine till farmor och farfar i ett par dagar och firade jul med dom!


Annars har vi i mellandagarna bara umgåtts. Åkt pulka, åkt skidor och ätit masssa gottis och goood mat!

Idag är det nyårsafton och det betyder att vi har vår sista dag i 2010. Vi kommer att fira här hemma med släkten! Tre rätters, fyrverkerier och skönt umgänge, kunde inte önska annat!

Måste säga att jag har haft ett väldigt fint år och hoppas på att 2011 blir desto bättre!

Tack så hemskt mycket för det här året och tack till alla er som följer mig här, det betyder otroligt mycket!
GOTT NYTT ÅR på er, hoppas ni får den bästa kvällen, det förtjänar ni! STOR KRAM


kommentera mitt inlägg här :)
Postat av: ebba gyllenvåg

du skriver verkligen fint kamilla. kramkram

2010-12-31 @ 18:25:37

ordet är ditt , kom med din mening :)

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0