nyklippt!

Nu har jag blekt mer slingor och bara klippt topparna. fast den här gången tyckte jag topparna var långa. Jag har fått betydligt mycket kortare hår.(känns det som iaf) Det behövs ju, det är fulare att ha slitet hår än att ha lite kortare. Det växer ju ändå ut!
aja , nu är det väl upp till bevis antar jag. Usch , jag som alltid vill ha långt hår,
 Jag tror att jag är nöjd , nu kommermina naturliga lockar fram igen. Perfekt! Hoppas iallafall att det växer ut snabbt igen!

(för er som undrar varför jag har kluddat över ansiktet! det är för att jag inte har smink just nu och orkar inte sminka mig för att ta en bild till bloggen så då får det blir så ist.)

Puss på er

Hemma igen!

Gud va dagarna går fort , nu är klockan redan halv fem :O helt sjukt.
Blev iaf en lång dag i Hunflen , skönt som bara den. Åkte med Matilda och Rob. Rob är från London så idag blev det mycket Engelska. Ni kan ju tänka er en bred Engelsk accént , dom långa vokalerna äter upp orde lite så man får verkligen koncentrera sig för att höra och förstå. Så försöker man ju så gott man kan att prata förståeligt tillbaka , men det var inget problem!

Nu har frisören anländt , vet fortfarande inte hur jag ska klippa mig , bra va?
Vi ska nog äta först, mammas berömda dressingkycklingsallad i baguetter! Gud så gott!

Jag behöver en ny mascara , min är så torr nu att den smular bort när jag tar på mig. Jag ser helt sjuk ut!

I nästa inlägg får ni kanske se bilder på hur jag ser ut i håret efter klippen , spännande och se hur det blir va?

hörs sen!

God morgon!

Hej!
Nu har jag precis vaknar riktigt, har väl varit vaken till och från sen klockan åtta men nu vakna jag riktigt :P

Ska väl gå upp och äta frukost, ska till Hunflen om ca en timme. Är inte så värst Hungrig men det kommer väl. Konstigt ändå för jag brukar jämt va jättehungrig på morgonen!

Min förkylning blir bättre, jag är int elika snorig och har inte lika ont i halsen så hoppas det går över snart!

Vi hörs sen!

puss

Ska jag köra hårt, eller inte?

Det har varit en skönt dag måste jag säga. Har fått en massa frisk luft och bara gjort sånt jag känner för.
Nu är ju lovet slut , jag har faktiskt inte så mycket ångest som jag brukar ha, är det ett bra tecken?
Jag skulle ju göra klart fysiken på lovet , men gissa vad? Jag har inte gjort nånting , inte ens slagit upp böckerna! jag är hopplös. Men jag har två dar på mig , måste nog ta tag i mig själv och göra det!
Ni får gärna påminna mig!

Imorgon blir det Hunflen med katrine, ska försöka åka upp vid tio så vi får en lång dag där uppe. Ska ju klippa mig imorgon också , vet fortfarande inte hur.
Det som är mitt problem är att jag håller på och sparar , fast ja, det har jag gjort sen jag var tio typ. Mitt hår växer så förbannat segt. Ändå är jag envis och bara klipper topparna varje gång. Jag börjar bli trött på mitt gamla vanliga hår nu , jag vill ha förändring. Då intalar jag mig själv;"Kamilla , du sparar! Du kan klippa dig fin när du får långt hår!" Jaha?
Men om mitt hår inte vill växa mer då? Ska jag gå och vänta och vänta på att håret ska växa ut och aldrig vara fin i håret? Jag vill ju ha en frisyr som jag trivs med, när ska jag få klippa det?
Men ändå tror jag att mitt hår kommer växa ut riktigt en vacker dag , då ska jag bli skitfin i håret , men när kommer den dagen? Kommer jag sträva mot att få långt hår hela livet?
Hmm , dessa frågor kan jag ej besvara själv iallafall.
Någon som har några snypunkter?

Jag sa att ni skulle få bilder från Hunflen idag, men kameran ligger i bilen och om ni tror att jag var modig nog att gå ut dit nu så får ni nog tänka om. Eller så känner ni inte mig helt enkelt. Jag är världens mest mörkrädda människa. Jag HATAR mörker , jag ryser bara jag tänker på det! Jag sover med minst en lampa tänd på natten, annars kan jag inte somna.

Nu ska jag INTE släcka och sen ska jag sova!

Gonatt på er! :)

paniik

Nu har vi kommit hem från Hunflen. Kajsa var inte så intresserad av slalom och jag är verkligen inte rätt människa att lära ut sådana saker till småbarn. Jag har verkligen noll tålamod. Det enda possitiva med det här var att jag fick lära känna en sida av mig själv som jag inte visste om. Dock en negativ sida.
Vi gav upp tillslut iallafall och gick och åkte stjärtlapp/rompebrett ist.
Bilder kommer sen!

Åååh , jag får panik , jag ska klippa mig imorgon, HUR? Jag har inte en susning , det enda jag vet är att jag är grymt trött på migg tråkiga hår som man inte kan göra nånting med. Jag måste ha förändring!
Någon som vet någon bra sida på nätet med fina frisyrer? skicka en länk isf :)

Ikväll blir det snitzel och pommes frites med bea sås! jumm. har inte ätit det på hundrasjutiioelva år tror jag.

Nu ska jag gå ut och sälja lotter , JIPPPPI! blä...

God förmiddag!

åh vilken härlig morgon jag har haft!

Gick upp halv åtta och gjorde mig iordning. Sen var jag med André lite grann. Sen tog jag Kajsa till dagis och när jag kom hem då hade mamma gjort iordning frukost åt oss. :)
 Mitt favorit te , JORDGUBB :)

Sen när vi ätit tog jag med mig Ruff och andré ut på en långpromenad i det fina vädret!
 Titta det fina vädret, det är så otroligt skönt ute nu!
 Ruff stannade upp på grund av Rådjur, en riktig jakthund!


Kom precis in, tänk att jag har gjort så mycket (ovanlig för att vara mig) och klockan är bara halv elva. Jag har fortfarande hela dagen framför mig! Jag och kajsa ska iallafall till Hunflen när hon är klar på dagis. Nu ska Kajsa lära sig åka slalom! :)
Mamma ska nog åka till Dala-Järna för att kopiera min ansökan till Norge, sedan ska den skickas! lite pirrigt är det faktiskt.

Nu ska jag läsa Kenza och Blondinbellas bloggar , få se om dom har lagt in något spännande idag!

Pusshej


Syskonkär

För en timme sedan var jag och mamma ut på en långpromenad. Skönt var det!
Imorgon har jag bestämt mig för att gå upp med André så mamma får vila lite. Jag ska ha en "umgås med syskon dag" imorgon :) efter Kajsa har varit på dagis vill ag åka till Hunflen och lära henne att åka slalom. Det hade varit jättekul!

Jag ska gå och lägga mig nu för André är en riktig morgonmänniska!

Gonatt på er!


fettisdagen, a little to late but whatever

Nu har precis våran familj firat fettisdagen med hemgjorda semlor. Vi gjorde nämligen Semlor av mammas hvetebullar! jumm. Så gott det var. Heja fettisdagen! jag vet , vi var två dagar för sent ute, men semlor är alltid lika gott!
Varför kan man inte ha fler fettisdagar om året?

snöigt!

Var nyss ute med Ruff och André. Shit vad det snöar. Det går knappt att vara ute, man får likosm halvt blunda sen får man tvinga upp ögonen då och då för att kolla så att Ruff inte springer ut i vägen. Det var inte ens skönt ute nu, bara jobbigt. Fick nästan pulsa fram med vagnen. Nej , usch , idag tyckte jag inte om vädret. Det är okej om jag får vara inne. Det är ju bra att det snöar nu så Hunflen får lite påbygg, vill att det ska vara öppet långt in i April. Iallafall påsklovet ut, för då kommer släkten hit och då vore det ju kul att spendera dagarna i Hunflen med grillning och massa åk!

Nu ska jag åka upp till BOA med Sonja för att handla åt mamma. Jao , känner mig snäll idag, först går jag ut med Ruff och André så André somnar sen åker jag och Handlar åt henne och sen funderar jag på att städa badrummet (som jag inte gjorde igår), fast det är egentligen inte och göra henne en tjänst utan att göra alla en tjänst, eller mest mig själv egentligen eftersom det är jag som använder badrummet nere mest. nåja , det behövs iallafall att städas.
Mitt rum också , blä , jag städade det igår, dammsög osv. Men det behöver dammtorkas också. Usch , den människa som tycker det är roligt och städa måste va tokigt!

chao


aauuw

 
Titta på den! Guud så söt. Tänk att få han en sådan sötnos! åhh , jag blir helt sjuk när jag ser små hundar, dom är så söta så man skulle kunna äta upp dom.
Jag vill ha en valp, nu!

God morgon!

Hej!

Nu är jag vaken också. Usch, det här med förkylning är inte kul på morgonen, man har så jävla ont i halsen och näsan är så täppt att man på nästan panik för man har knappt nåt ställe att ta luft ifrån.

Idag vill jag åka till Hunflen, ja , jag vet , jag är där hela tiden, men jag kommer aldrig tröttna! Jag vet inte om det är så bra för förkylningen dock, men vi får se.

Mycket mer har inte jag att säga såhär på morgonen. Men jag skriver mer sen, som ni märkt så har jag börjat uppdatera vanligt igen. Nu har nämligen min dator också fått virusprogram! Härligt.

Nu ska jag äta en STOR frukost. Är jättehungrig!

ha en bra morgon!

trött på att jämt bära glasögon eller krångla med linser varje morgon? Klicka in här!


GO H&M!

Idag fick vi hem en katalog från H&M. Men det var inte en vanlig katalog utan en heminredningsprodukt katalog!
Shit va bra! Tycker det var jättesmart.

Dom hade jättemånga fina grejer och det var absolut inte dyrt. Det är det som är så bra med H&M, dom är billiga!
Vi håller ju på att renoverar om köket så det passa perfekt att få hem den katalogen nu. Jag och mamma har redan förälskat oss i de gröna nyanserna till köket. (ni so har fått hem katalogen kan ju kolla, visst skulle det bli snyggt? med tanke på att vi har vit/gråa väggar och trävita bänkskivor osv.)

Det här tror jag H&M kommer tjäna bra på!
Alla grejerna i katalogen var snygga också! Inte några tråkiga vanliga grejer som det är i ELLOS och liknande utan en egen stil på nåt sätt. Svårt att förklara.
Typ vanlig fast egen! Färgglatt och inte färlgglatt, lite mix. Skitbra!
Kanske IKEA har fått konkurans? hehe , inte än då.


Nu ska jag gå och lägga mig och sova bort förkylningen!

gonatt puss :*

Kreativa jag!

Gissa vad?

Jag har blivit så inspirerad av alla barnböcker som Roger läser för Kajsa hela tiden. Så idag tänkte jag; "hur svårt kan det egentligen vara att skriva en sådan bok?"
Så nu sitter jag här och skriver en barnbok. Visst är jag kreativ?

Ni får veta mer sen!

Kelly Clarkson - my life would suck without you


Erik Hassle - hurtful


Klicka in!


Avslappnande dag!

Än så länge har det varit en otroligt lugn och skön dag. Åkte upp till Hunflen runt två. Där var Linda och Pär så jag åkte med dom. Vi åkte väl som vanligt i de vanliga backarna. Ja gkände att det i slutändan blev tråkigt så jag tänkte "nej nu jävlar ska dom med i hygge"
Haha , ja dom va ju så dumma som jag hoppades, och ja , dom följde med! :P
Det gick faktiskt bra , jag som trodde att dom skulle ramla hela tiden, eller ja, iaf LINDA. Haha , men gissa vem som gjorde världens tipp?
Aha , det var jag det! härregud , först ligger det ett träd mitt i vägen så jag fick lov att svänga undan. Direkt efter är det typ en gran med fullt i kvistar som hänger ner över vägen. Då kunde man iaf bara böja sig ner för att komma förbi, men det inte jag såg var att det låg ett litet "träd" på backen där också. Även fast det låg ganska långt ner och jag skulle kunna komma över det så fastna jag med ena skidan och flög framåt som den där pungråttan i ICE AGE 2 som sjunger "I belive I can fly". hahah... Då blev det massa skratt iallafall.
Linda och Pär klarade sig fortfarande bra och det var inga problem.
I slutet av banan så dyker problemen upp för mig igen. OH NO!
Jag åkte in med ena skidan i lössnö så skidan fastna och min fot knäpptes lös. Haha , skidan försvann i snön. Den syntes ingenting alls, helt övertäckt. Så då fick jag lov att vända och dra upp skidan hursomhelst. Så det blev ganska krångligt det också.
Det verkar som att man får igen för det om man lurar med någon i svåra banor. Aja , jag skada mig inte iaf, det var bara komiskt alltihopa och alla fick sig ett himla gott skratt!
 
Linda

Pär

Ja , okej , Linda gjorde en tipp som jag fick med på bild

Pär och Linda precis efter stupet i hygge

Nu ska jag städa mitt rum, städa badrummet och sen om jag orkar sätta mig med lite fysik!
duktiga jag!


Kajsa på forsiden i blad , (skolskogen)

Dette er spesiellt til hele familien i Norge. Gå in på linken, der finner dere Kajsa på et bilde.
Det bildet er på forsiden på et blad som finnes i hele Sverige og har med skogsstyerelsen (jobben til Roger) å gjöre.
Tenk at store deler av Sverige har sett Kajsa i et blad!

http://www.skogeniskolan.se/tidningen/pdf/sis12009.pdf

Är det rätt att säga JA till allt om man har bra ekonomi?

jag tittade på OPRAH idag och idag handlade det om hur man hanterar sin ekonomi i en familj i förhållande till barnen.
det är ju så , föräldrar vill ju ge hela världen till sina barn. Men det förstår ju alla att det är omöjligt.
Men har man schysst ekonomi så har föräldrar lätt för att säga ja till en massa saker som barnen frågar om osv. och skämmer bort ungarna helt enkelt.
Även om jag vill att min mamma ska säga ja till mig så vet jag innerst inne att det är fel att föräldrar säger ja till allt , även om dom har råd med det.
Barn måste lära sig att pengar inte växer på träd och att ibland får man ta vissa saker i första hand, och i det fallet då inte det barnen vill alltid. Om man säger ja till allt barnen vill så utsätter man dom för att senare i livet bli ekonomiska katastrofer. Alltså dom kommer inte klara av att sköta sin ekonomi för att dom är vana vid att få det dom pekar på och tror att allt löser sig i slutändan ändå så dom fortsätter att skämma bort sig själv.

Det är alltså mycket viktigt att invovlvera sina barn i ekonomin och visa dom hur det ligger till , alltså visa dom hur mycket ´som kommer in en månad och även hur mycket som går ut och på vad. Då får barnen en inblick i ekonomin och då kanske det är lättare att säga nej sen för då förstår barnet att just den grejen har vi inte råd med den här månaden, eller ja just det , om vi sparar lite nu så kan vi åka på utomlandsresa om några månader osv.
Enligt mig är det viktigt att barnen får vara med och förstå vad det går ut på. Vi mår ju inte dåligt av att veta det.

För någon vecka sedan blev jag visad hur våran ekonomi såg ut, jag blev visad alla konton och hur mycket som fanns och hur mycket som kom in och gick ut på en månad. Det hjälpte mig att förstå varför mamma och Roger gör som dom gör ibland osv för då VET jag hur det ligger till.
Vet man inte så förstår man inte , så är det bara. Så istället för att gräla med sina barn om ekonomin utan att komma någon vart så visa dom istället.
Då förstår man mycket bättre än att höra på tjatet från sina föräldrar;
" Tror ni att vi bajsar pengar eller? Ni tror att ni kan få precis allt ni pekar på! Men vi behöver faktiskt pengar till mat och andra nödvändigheter. Men ni förstår ju inte det , ni förstår inte att vi inte kan köpa allt ni pekar på!"

Nej , hur ska vi kunna förstå om vi inte VET?!

Från och med nu , alla föräldrar, låt barnen få ta del av ekonomin!

En sak till , även om man har pengar så tycker inte jag att man ska säga ja till allt barnen vill. Det är viktigt att sätta gränser som sagt , annars kommer det inte gå bra för de barnen i framtiden.
Att säga JA och NEJ ska inte ha någonting med ekonomin att göra alls.
Att säga JA och NEJ har någonting att göra med dina barns uppfostran och att barnen måste ha gränser!
Även om man har råd att köpa allt sitt barn vill ha, så ska man INTE göra det! Då lär sig inte barnet vart gränserna går eftersom det aldrig har haft några.

Är det någon som tycker annorlunda?

Hunflen 24/2 09


En dag i Hunflen utan jenka och funny är ingen riktig Hunflendag

Matilda

Första gången på Snowboard för Katrine , kanske inte så smart att åka i cykelbana och skog?
Nåja , ett gott skratt fick vi oss iallafall:)

Snygga systrarna Vestbergs

Jag och matilda åkte hygge, och titta våran utsikt!

Ja , och såklart så var min mussepiggtröja på hela dagen igår! haha..

God morgon!

God morgon allihopa :)

Sorry för dålig uppdatering igår, jag var i Hunflen HELA dagen, eller ja. Jag åkte dit runt halv tio igår morse , sen vid halv två åkte jag och mamma hem och åt lunch sen åkte vi till Vansbro och köpte hjälm, sen åkte jag tillbaka till Hunflen. Då var klockan runt kvart i fyra. Sen var jag kvar där tills klockan nio på kvällen. Sen när jag kom hem var jag så jävla slut så jag gick och la mig med Kajsa och kollade på "hajar som hajar", ´sen somnade jag.

Efter snowboardåkning, skogsåkning, en MASSA slalomåkning har jag så förfärligt ont i både armar, ben och rumpa. Ah , om jag inte minns fel så kallas det TRÄNINGSVÄRK. aj..

Förövrigt så är min nya hjälm den snyggaste ever, den är dock lik Malins, men det var den finaste, alla andra såg ut som pottor på huvudet, plus att det var den billligaste. Sen hittade jag sjukt snygga matchande glasögon till! perfect.



 min snygga hjälm!


Nu ska jag gå och äta frukost. Få se om jag åker till Hunflen idag, har blivit funferförkyld nu. Är hur hes som helst och täppt i näsan, blä!

Ni ska få bilder från gårdagen snart!

puss


Snabbis

Är hemma från  Hunflen nu en snabbis. Har ätit lunch och sen ska vi nog till Vansbro för att köpa en hjälm, vilket behövs! Är trött på att åka utan hjälm nu plus att det är farligt!

Har åkt snowboard idag också , shit va kul det är, men ändå drygt. Det är ju svängarna som är svåra att få till, hoho , ni skulle se mig!
Bytte med Matilda sen, hon var riktigt duktig!

Bilder och möjligtvis filmer från dagen kommer sen!

hadetbra!

Dagen idag

Var i Hunflen från ett till fyra sen när vi kom hem gick jag och Katrine ut och sprang. Skönt var det!
 
Jag var med Kajsa hela dagen, alltid lika kul!

Iallafall , när det hade stängt gick jag och Kajsa och Katrine upp för backen. Vi gick en bra bit upp, sen åkte vi därifrån och kajsa sa ingenting om det , utan hon bara skrattade och när vi kom ner ville hon åka igen och hon nästan sprang upp för backen. Katrine skulle åka med henne den gången  och när vi var långt nedanför där vi hade åkt ifrån förut började Kajsa gnöla och sa att hon inte vågade osv. Hon gick av bobben och var fast bestämd på att gå ner. Då gjorde jag nåt som var taskigt på ett sätt men också snällt , haha :P usch , nej mest taskigt. Men iaf, jag vet att Kajsa tycker det är roligt innerst inne så jag springer efter henne , lyfter upp henne, sätter henne på bobben och Katrine skyndar sig att åka iväg direkt. Usch , va dumma vi är, men härregud , hon tyckte det var så kul första gången och då åkte vi mycket längre upp , och plötsligt vågar hon inte? Ibland är ungar så oförutsägbara!
Men kul var det , för hon blev så otroligt arg att hon var helt röd i ansiktet. Det första hon gjorde var att springa till mamma och skvallra. Haha , en treåring med temprament!
 Katrine i full fart på väg neråt
 fin utsikt




Va skönt att jag börjar känna av halsen igen! Det är någon som vill att jag ska vara sjuk HELA JÄVLA TIDEN va? Någon som vill mig nåt illa?
Är så förbannat less på att alltid vara sjuk. Jag vill inte bli sjuk nu!!!!
åååhh

Gonatt på er!

puss

Goddag bloggen!

hallå allihopa!

Idag har mamma kiosken i Hunlen från 1-4 så vi åker upp dit runt halv ett. Jag ska ta hand om Kajsa där uppe. Egentligen hade det varit kul om hon hade testat att åka slalom, men det är så mycket krångel med skidor osv. Men vi får se , trots allt åkte jag en heldel med Victoria när hon skulle lära sig :)

Idag mår jag mycket bättre. Känner mig ganska pigg!
Ska nog gå ut och springa idag, känner att det behövs, måste piggna till ännu mer!

Nu ska jag gå och göra mig iordning lite.

Hörs sen!

pusshej

Bilder från helgen (© copyright)

  Kajsa på pizzeria
 Vanånättar innebandy

 Katrine i Hunflen idag

Kanske lägger in mer bilder imorgon.

gonatt igen!

jobbigt

Det har varit en  jobbig kväll. Allt har gått fel så nu tänker jag sitta framför teven tills jag somnar. Är så jväal trött på allt skit nu!
Lat har jag blivit också. bläblä

Vi hörs imorgon!

Godnatt!


va bra....

Nu är det bara Katrines Lap Top som har ett virusprogram. Det blev nå fel när vi installerade, så bra då! not..
Men jag ska försöka blogga vanligt ändå , men jag har ju inte den tillgången jag brukar ha.

Jag ska iaf träna nu , vet inte riktigt hur, men jag ska nog klura ut nåt ;)

Sen vet jag inte vad jag ska göra, usch, jag har jätttttte tråkigt. Nån som vill underhålla mig?

Får se om det blir ett gonatt inlägg sen , om Katrine är snäll och lånar mig datan i några minuter.

Hadetbra!

Beslutet kom tillslut

Ja , nu har jag bestämt mig för att stanna hemma hela veckan. Är ganska nöjd med det, det är ju faktiskt Hunflen hela veckan och jag har typ 100 m. (om ens det) till skidspåret och hockeyplanen. Det blir nog skönt att ta det lungt hemma för en gång skull.

Idag går mitt virusprogram ut på min lap top så nu törs jag inte använda den så nu sitter jag här vi våran gamla goda stationära. Fast det funkar lika bra! den är ju inte gammal och seg som tur är, annars hade jag inte stått ut :P Är väl ganska bortskämd när det gäller sånt, Jag pallar inte en seg dator, då skiter jag hellre i det, Usch , sånt har jag inte tålamod till.

Nu ska jag kolla på Gossip girls. Vi hörs sen :)

Hadebra!

22/2 09

Igår dog min dator pga lite ström , den krångla som bara F** , vet egentligen inte varför. Fick inte på den iaf.

Aja , gåradagen var trevlig, började med att jag Kajsa åkte på Selins och åt Pizza sen drog vi till godishuset och handlade godis för 86 kr (ooops :P) sen gick vi till gympasalen och kollade på lite innebandy sen kom mamma och Roger och hämtade oss och då åkte vi hem och käkade massor med godis och kollade på melodifestivalen! Hade en jätte mysig kväll! :)
EMD var lätt bäst igår, det var så jävla härligt sving i deras låt, sen kläderna såklart, älskade dom!
Vilka tycker ni var bra?

åååhhhh , jag blir så irriterad. Jag har beslutsångest , jag vet inte om jag ska stanna hemma eller om jag ska åka till Oslo, jag har jämt beslutsångest nu förtiden , vet aldrig vad jag villlllll, usch , det är hemskt irriterande och frustrerande! Hemma finns det mycket mer att göra, alltså slalom,träning,skidor , alltså allt är mer tillgängligt här efter vi bor på landet och man behöver inte ta så himla mycket hänsyn eller åka typ 100 mil för att komma till närmaste skidspår osv. I Oslo är det massa trafik hela tiden och man kan itne bara gå ut för att gå en promenad typ.. Asså , det verkar ju ganska klart vart jag ska vara , jo hemma såklart , eftersom det är sportlov och man ska göra saker , röra på sig. Men jag tycker det är så jävla mysigt i Oslo , bara umgås med dom liksom. Iofs så kommer ju Tomas och Henriette hit om några veckor men gaah. Nej jag tror jag stannar hemma. Det känns nog bäst. Jag får nog ta ett hemmalov den här gången. Tror jag..... aja


Nu ska jag iaf åka till Hunflen! Vi hörs sen!

puss


Dagens låt

Finaste låten på länge


21/2 09

Idag har jag bara tagit det lungt och gjort det jag känt för, som jag skrev innan jag la mig igår. Ni anar inte hur skönt det är, jag njuter!

jag har umgåts jätte mycket med Kajsa idag, jag har satt upp hennes hår och sminkat henne lite och målat hennes naglar, viket mys! :)

Idag fyller mamma och Roger fem år! Så fort tiden går. Dom ska iaf fira sin dag i snöån med en tre rätters så då ska jag ta hand om Kajsa ikväll så vi ska åka till Vansbro med buss, som Kajsa älskar, sen ska vi vi nog äta middag på selins sen ska vi godishuset och sen om vi hinner ska vi kika på lite bandy:) Kommer bli jättemysigt!
Runt åtta blir vi hämtade av mamma och Roger och då ska vi hem och äta ost och kex och godis (of course :D)  Och kolla på melodifestivalen! :) Perfekt kväll!

Jag ska försöka få tag på Tomas idag, är väldigt sugen på att åka till Oslo, men blir ändå arg på mig själv att jag aldrig kan ta det lungt hemma på ett lov men jag känner att jag ska passa på när jag väl har lov, men sen har jag så  mycket läxor också.. blä blä. Det här är inte så lätt. :P

Skriver mer sen!

pusshej

God natt!

Nu har jag varit hemma i en och en halv timme. Kom hem kvart över tio efter träningen. Helt sjukt egentligen att träningarna är så sena på en FRDAGKVÄLL! Men det är väl sånt shit man får ta.

Nu har jag iaf lagt mig i sängen, lyssnar på lite musik. Imorgon ska jag vila, jag är så otroligt slut fortfarande efter veckan i Norge. Jag har inte haft tid att vila riktigt ordentligt, så imorgon ska jag verkligen ta det lungt! Längtar hur mycket som helst!
Ja , jag är ganska deppig nu, nu närmar måndagen sig och jag får bara mer och mer ångest för att vi inte ska åka, plus att jag blir påmind om det hela tiden. Jag vet , jag borde inte tänka så nu, men guuud va skönt det hade varit med två varma veckor och bara få återhämta sig efter allt skit och ta det lungt och MÅ BRA! Asså , just nu är det inte själva semestern jag är ute efter utan att få ta det lungt och må bra helt enkelt.

Nu ska jag sova..

Gonatt allihop :)

tired

Om en timme drar jag på träning, känner mig inte så taggad just nu , är väldigt väldigt trött och vill helst av allt sova ikväll , sen är det ju träning imorgon klockan 10. Är det tidigt? öhm ja! Iaf på en lördag..
Men då är det ju skönt att komma hem imorgon efter träningen och tänka att man får vila resten av helgen.

Jag sov typ i två timmar innan middagen idag. Drömde en massa konstigt så jag lär ha sovit ganska hårt. Det är det skönaste som finns att somna en eftermiddag efter skolan!

jaja , nu lär jag packa, jag uppdaterar väl ikväll!

pusss


20/2 09

Idag blev det ingen långdag i skolan. Hemkunskapslektionen var inställd så ja gåkte hem med halv tolv bussen. Skönt var då det!  NU har jag ett långt looov framför mig :)

Ikväll blir det träning och sen ska jag bara vara hemma och ta det lungt! Innan träningen ska mamma laga god fredagsmiddag, älgkött stekt i ost och pommes frites och bea sås :) mmm. Älskar sånna middagar!
 
Ska nog ringa till Tomas sen , är lite sugen på att åka till Oslo på söndag, men jag vet inte, känns som att jag har så mycket läxor nu på lovet, får se om dom vill ha besök överhuvudtaget :P

Nu ska jag äta upp min apelsin ; )

hörs sen!

Trött

Nu ligger jag i sängen och bredvid mig ligger Victoria :) Hon är i Äppelbo på sportlov den här veckan och då ville hon sova vid mig en natt , trevligt :)

Jag är hur trött som helst , skulle väl egentligen har pluggat biologi ídag men det gick inte, försökte men det fastnade inte alls. Så jag tänker sova skönt istället och inte stressa alls med det där för just nu spelar det ingen roll..

Imorgon var våran gympalärare jättesnäll och fixade så vi ska åka pulka och umgås bara på lektionen imorgon :) Det passar ju perfekt att vi har gympa sista lektionen så vi får en liten avslutning innan vi får lov , guuuud så skönt med lov :) Ska åka massa slalom HELA veckan!

Nu ska jag sova , vi hörs imorgon!

Gonatt :)

Helt slut

sitter i biblioteket i skolan nu. Har nyss haft ett skrivprov i Engelska. Jag kunde det , men att skriva så mycket så pang på liksom sög ur mig alla energi så jag känner för att åka hem , visst det är dumt att tänka så direkt men jag är helst slut!
Som tur är går det en buss om en halvtimme , jag tar nog den. Jag får faktiskt bara komma och gå lite som jag vill just nu efter alla omständigheter osv. Men efter sportlovet ska jag försöka vara stark och ta mig igenom alla skoladagar.

Nu börjar SOn så jag lär kila.

Hade bra!

pusshej

19/2 09

God morgon!

Gick  upp kvart över 6 idag, och nu sitter jag och äter en skål med flingor. Bussen går om tjugo minuter så jag har fortfarande en stund på mig.

Förmiddagen i skolan idag är jobbigt lång, fyra långa lektioner innan lunch, usch.

Förövrigt idag tänkte jag sälja alla lotterna som vi måste sälja för att få in pengar till fotbollen. Ja , jag kan ju drömma , det är tretton sycken , undrar hur många som är generösa.

Nu har jag klarat TRE hela dagar i skolan , känner mig jätte duktig!

Ha en bra dag!

puss

min sköna säng

Nu  ligger jag i min sköna säng och har Engelskaböckerna i knät och datorn bredvid. Ska läsa lite Engelska nu , sen ska jag försöka bli klar med det så fort så jag kan läsa lite systrar i jeans , my  lord , jag är fäst , älskar dom böckerna. vet att jag tjatar om dom , men asså , ja , det går inte att beskriva.

Imorgon ska jag kliva upp 06.00 för att ta det lungt och inte stressa på morgonen , jag kommer möta väggen om jag stressar mer nu. Det som gäller framöver för mig är lugna dagar med så lite stress som möjligt och ta allt lite som det kommer. Jag ska ta mycket tid åt mig själv , ta hand om mig själv helt enkelt!

Jag är på jätte bra humör nu , jag tror jag vet varför. Jo , det lär vara för att jag har sprungit , jag har nästan glömt den förbaskade sköna känslan av stolthet, självsäkerhet och glädje och att man är pigg , allt detta bara för att man rör på sig , tränar och svettas! Jag mår så otroligt bra när jag tränar, känner mig så fräsch och pigg! :)

Nu ska jag plugga Engelska , the books are waiting!

Go natt fina ni!

Lite lyx kan man unna sig

Gud va skönt det var att äntligen springa igen! Känner mig jätte pigg och glad nu :) Jag och Katrine och Moa var det som var ute på en löparrunda. Nu ska vi dricka lite te sen ska jag göra lite Engelska , tänker nämligen göra "prov" imorgon!

Asså ni anar inte vad fint vårat kök blir , det blir skitsnyggt , nu är golvet helt klart inne i nya så nu börjar det närma sig slutet , jag längtar så otroligt mycket till allt är klart. Vi kommer ha Sveriges finaste kök!
 Sådär fint är det i ena änden i det nya köket just nu , och det är bara början , fattar ni hur fint det kommer bli när det är klart eller? åååh , längtar så himla mycket!

Nej , nu väntar nog flickorna på mig , ska dricka en god varm te kopp, mmm :)

Vi hörs sen!

Pusskram

Dagens låt


18/2 09

Idag åkte jag till skolan tidigt , försov mig INTE idag faktiskt :P
Skolan rullade väl på som vanligt , inget nytt. Börjar komma in i arbetet ganska bra igen , ni begriper inte hur skönt det är! Det är verkligen världens lättnad. Nu kan jag äntligen börja om!

Om 20 minuter är det kalas vid Sonja för Moa och Erik , och Sofia tror jag :) Då blir det massa smaskens fika!

Sen nu känner jag mig jättepepp på att springa igen , gud va skönt att allt börjar bli som vanligt! Så efter kalaset ska jag springa :)

Nu ska vi nog gå , hörs sen :)

pusshej

a good laugh is all I need

Ikväll blev det tre fina timmar i Hunflen , också tre kalla timmar för den delen , men som tur är finns ju den fina stugan!
Var väl där med Katrine från början men sen träffade vi Poä och Isak där så vi åkte lite med dom och kollade lite på när några TOKAR hoppade och en gjorde nå jävla bakåtvolt med nån konstig vrid så han landa baklänges , ja , är man galen så är man :P
Hehe , men det är väl bara för att jag är så otroligt feg!

Sen satt vi inne med fullt i folk och kollade på kalle anka på Patriks mobil , haha , jag har inte fått mig ett gott skratt på ett tag nu , men idag fick jag verkligen skratta , vet inte varför jag skratta , det var ju faktiskt inte så kul, men det var ändå så fruktansvärt roligt , hehe :)

Nu ska jag läsa lite i systrar i jeans , böckerna är ju så himla tjocka så det blir aldrig klart , men inte gör det något , dom är otroligt bra! Andra gången jag läser dom nu :)

Hoppas ni har haft en jättefin dag , för det har jag :)

God natt folks

eftermiddag

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag. Och ännu är inte dagen över. Idag har det verkligen gått seegt!

Gick som sagt till Sonja efter skolan och hälsade på Sofia en liten sväng och sen Per-Christian såklart :), gud va söt han är!

Nu om en timme åker jag till Hunflen , skönt att glida ner för backen.
Undrar när jag ska komma igång med läxor då, är så otroligt seg........

Nu sitter jag här och försöker få in så många tuggumin i munnen som det bara går på samma gång , börjar få lite ont i käkarna av allt tuggande. haha :)

Nu ska jag kika på lite kläder!

Hörs sen :)

17 februari 2009

Sitter i skolan. Hann inte skriva något i morse , försov mig, såklart!
Det jag hann göra imorse var att slänga i mig två smörgåsar och springa till den sena bussen.

Nu har jag iaf min sista lektion för dagen , slutar om tre kvart. Ska bli skönt att komma hem och ta det lungt, ska nog gå och hälsa på Per-Christian som anlände med sin familj till Sonja igår , guud så jag längtar , bäbisar är det finaste,bästa, sötaste osv. som finns i HELA världen , jag älskar ungar!

Ikväll är det Hunflen , eller det är väl inte bara ikväll , det har varit hela dagen. Maraton i HUnflen , den som orkar åka längst på en dag , det är öppet från nio på morgonen till nio på kvällen, men tokiga syser är såklart med och åker , hon har verkligen bestämt sig för att åka i tolv timmar i sträck , hon är galen , fast lite kul hade det varit, men själv får man ju lov att gå i skolan...

Nu ska jag FÖRSÖKA gör lite uppgifter till första världskriget , fyfarao vilket tråkigt ämne , men det måste ju göras.
Vi hörs sen!

pusshej

this hard life

Idag blev det en och en halv timmes gym för min del. Ganska slapp träning..
Tycker jag har blivit så lat på sistone, jag som brukar va ut och springa och träna riktigt hårt minst varannan dag, nu har jag inte haft ork , visst jag har tränat , men inte så hårt som jag brukar göra , miss it. Men har man inget ork eller ingen motivation så är det ingen idé , men det kommer det vet jag! Jag vet vad det beror på , så någon gång lär det ju går över?

Kollade nyss på 90210 också. Jag fattar inte hur man kan göra en serie så jävla bra? Är det möjligt? Tydligen! asså jag är fast , man går hela veckan och längtar till nästa episod , det är höjdounkten på veckan , det är som att hela jorden går under om man missar det, oh lord yes , jag har lärt mig älska igen!

Ja , jag kunde ha skrivit i detta inlägg att nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Norge till Gardemoen , handlar på Tax free och sätter mig på planet , äter god flygmat och kliver av och känner värmevågen , men jag tänker inte säga det eftersom det inte stämmer , det skulle ha gjort det , men nu gör det inte det längre , visst är det kul? mmm
Visst är det typiskt att mitt i deprissionen så är det enda dom pratar om på radion utomlandsresor och att man ska fylla ett plan med tjejer och åka till GRAN CANARIA , ja just det , perfect! Visst är det roligt att höra sådant på radion nu? Jadå , jag tycker det är så kul att jag just nu vill sjunka ner genom golvet och komma till en värld där det inte finns bekymmer överhuvudtaget där alla är glada och lyckliga, där det är sol och varmt och massa palmer och strandresturanger och ett stort hav där jag kan gå lättklädd och bli brun och njuta av livet och skita i allt som har med skola och stress och ALLT att göra.

mm , ett väldigt glädjespridande inlägg , men jag måste få ut det..

let me wake up please

welcome home

åh va slut jag är, känns inte så populärt med träning just nu, fast det är väl skönt bara man väl kommer dit!
Skolan idag var okej , kom mig igenom hela dagen skapligt iaf , det är mer än vad jag förväntade mig så det är skönt!

Mamma hade gjort iordning världens godaste middag, fiskpudding i currysås, det är så himla gott! Norsk maträtt.
Men jag är så duktig och förstör min mat med lite för mycket curry, attans också , det blev alldeles för starkt så jag tog två ostmackor ist, torrt...

Nej , nu måste jag packa.

ikväll är det 90210 , yeeej :D

ha en bra eftermiddag everybody!


school

Sitter i skolbiblioteket nu, har väl egentligen SO men det är så många som gör prov så då passar man lika gärna på att göra något annat.
Hursomhelst så fick jag veta nyss att Julia Har startat upp sin blogg igen! kul :)

Vi slutar om ungefär en halvtimme , då är det lunch, jumm!

hörs efter skolan!

pusskram

Dagens outfit


Cardigan från Gina tricot

Långt linne från BIK BOK

Leggings/jeans från cubus

sjal från cubus som jag i detta fall har i håret


16/2 09

Godmorgon :)

Vaknade nyss, är så otroligt trött,blä.. Jag hatar att gå upp så tidigt,  vill helst bara stanna hemma och sova..
Fast nu är det skärpning som gäller, jag lägger mig alldeles för sent nu förtiden!

Har sovmorgon idag iaf, så jag får ta det lungt ett tag till, tycker det är så skönt att gå runt på morgonen och inte göra någonting :) Sen blir det antagligen en promenad till tåget , skönt!

Förövrigt är det träning ikväll!
Nu ska jag gå och äta frukost!

hadebra!

stå upp för den du är!

Jag läser blondinbellas blogg varenda dag. Jag tycket verkligen om hennes blogg , den är intressant och rolig och ja , det är aldrig tråkigt och kika in där och läsa hennes senaste inlägg.

Hursomhelst , hon skriver inte mycket om det , men då och då nämner hon att hon utsätts för påhopp från media och olika företag och massa andra. Dom anklagar henne för att vara en dårlig förebild eller att hon annonserar om olika produkter i inlägg och får betalt för det i hemlighet osv.
Jag kan tänka mig att hon får många elaka och spydiga kommentarer och folk skriver fula saker om henne i sina bloggar osv osv.

Jag förstår inte hur hon hanterar allt skit? Hur står hon fortfarande på benen ?
Detta bevisar verkligen att hon inte tar skit överhuvudtaget och är en otroligt stark människa med mycket bra självförtroende , hon tror verkligen på sig själv! Jag menar hon är bara 18 år gammal. Ingen vanlig arton åring skulle klara av så mycket skit som hon får i sin vardag , det krävs en väldig styrka för att kunna hantera det. Det beundrar jag något så fruktansvärt. Tänk att bara stänga ute allt skit man får och bara ta till sig det possitiva? Det är en väldig bra egenskap som många av tonåringarna ( speciellt tjejer) idag inte har. Det är så typiskt att man bara ska se det dåliga hos sig själv. Folk ger dig en komplimang, vad gör du ? Jo, du hör vad männsikan säger men du tar inte till dig det , du tänker "Äh , så säger den bara för att vara snäll , det stämmer inte i alla fall". Yeah that's real life! Så ska det inte vara! Men sen , när någon ger dig en ful kommentar som "vilken ful näsa du har" då tar du verkligen till dig det och det första du gör är förmodligen att gå til en spegel och studera din näsa. Varför inte vända på alltihop. När man får en komplimang som "Vilka fina ögon du har", ta då till er det och tacka människan och må bra av det! Om man tar till sig en komplimang så kan man leva på det i flera dagar!  Ja , just det , sen om du får en ful kommentar som "du har en ful näsa", varför inte tänka då " äh , så säger den bara pga av sjalusi. Jag har inte en ful näsa , om jag hade en ful näsa skulle inte människan bry sig, men nu verkar ju den tycka min näsa är speciell eftersom den absolut måste kommentera den. Antagligen så är den inte nöjd med sin näsa men då för att må bättre över sin egna näsa har den pekt ut min näsa för att den var speciell men då har den känt ett så fruktansvärt avund så då blir den arg på sig själv och sen för att må bättre måste den slänga en spydig kommentar. Så detta var bara ett sätt att säga "Vilken fin näsa du har , jag vill också ha en sådan."  Är det inte mycket bättre att tänka så?


Det är nämligen så att de människor som är osäkra på sig själv , det är dom som gör påhopp och är taskiga och dumma på andra. Alltså , dom är så osäkra på sig själva att dom måste kommentera andra taskigt för att må bättre över sig själv.

Va stolt över dig själv! Du är unik och ingen annan är som dig och folk kommer alltid gå och studera andra människor och jämföra med sig själv , det kommer vi inte undan, men stå upp för den du är, va stolt, framhäv det possitiva hos dig själv och andra i din omgivning. Av egen erfarenhet så vet jag att genom att ge andra i din omgivning komplimager får man bättre självkänsla och man blir nöjd med sig själv , man känner sig snäll och bra helt enkelt!

Så ni som känner er utpekta och känner att folk pratar bakom eran rygg, dom som pratar om er och viskar och vad dom nu gör , dom är bara osäkra på sig själva och är garanterat avundsjuk på någon av dina egenskaper, annars skulle dom inte bry sig!

Ja alltså mitt budskap ; Ta inget skit! Stå upp för den ni är och var stolta över er själva, man är bra som man är och alla är lika mycket värda!


Slappdag

idag har det varit en skön slappdag , var ju som sagt i Hunflen ett tag , sen när vi kom hem åt vi Norsk korv med lompe :) jumm , sitter aldrig fel!




YEAH RIGHT

fläskfilét med möggelost och vanlig ost

Jag glömde ju säga vad varmrätten blev igår. Nämligen , Fläskfilét med möggelost och vanlig ost över , serverades med pommes strips och bearnaise(stavas det så?) sås + ketchup. Tror ni det var gott eller ? SVAR JA! Härregud va gott det var , enkelt tillagad gourmémat! mmmmm :)

Trött söndag

Usch va trött jag är , jag som jämt brukar va ganska pigg , men nu? Nu är jag trött.
Var nyss och öppnade i gymnastiksalen , inte en människa dök upp så då orkar inte jag lägga ner tid på det heller, det får helt enkelt vänta!

Vi ska åka till Hunflen nu i varje fall och åka lite pulka/bob/slalom , får se vilket.

Kajsa och André ska bara äta upp sin mat , sen drar vi :)

pusshej

femtonde i andra tjugohundranio

Godmorgon!
Har nyss ätit frukost , det blev en familjefrukost , det sker inte så ofta längre.
Just nu ligger jag under täcket , det är nog det skönaste som finns tror jag , att krypa ner under täcket igen och bara ta det lungt, plus att jag fryser så då passar det ju utmärkt med lite morgon mys i sängen ett tag till :)

Idag är det barngympa , ska iaf gå dit och öppna, får se om det kommer någon. Kommer det ingen skjuter jag fram det till Hunflen har stängt, jag vill faktiskt inte heller vara i gymnastiksal när jag vet att alla andra är i Hunflen, speciellt inte om det är så fint väder som idag!

Det blev inge utekväll igår , nej , jag somnade , såklart! Det är så typiskt mig , men jag var så otroligt trött , hade en ganska packad dag igår , satte mig inte ner och vilade en enda gång på hela dagen. Inte så konstigt att jag somnade..

Nu ska jag nog kolla på  lite kläder..

see ya!

mys på valentines day

 Gjorde iordning ett mysigt bad åt mig själv efter att jag åkt skidor , skönt att ta tid åt sig själv lite på det sättet och bara ta det lungt.
 När jag kom ner efter badet hade Roger och Kajsa gjort iordning alla hjärtans dag förrätt , mums :)
 Hjärtgodis :)

Nu börjar melodifestivalen , hörs sen :) ska antagligen ut ikväll.

Pusshej

En skön förmiddag promenad

 Mamma , Kajsa på pulka , våran hund Ruff och André i vagnen

coola Kajsa

Jag frågade Kajsa vad hon hetter för att se om hon sa hela sitt namna (Kajsa Helene Eriksson) Så jag fråga:
- Kajsa, vad heter du ?
Kajsa säger:
- Helene Eriksson , Kajsa Helene eriksson :D
hon fortsätter ivrigt:
- Och andré heter , Rubert ... uhm ..... André .. eehh.... hihi :)
då säger jag:
- Nils Rubert André eriksson , heter han
Kajsa börjar gapskratta , sen säger hon:
- haha , Rubert André LINS eriksson heter han , haha..

Härregud , ja , vissa saker är ju roligare när man ser dom live , men ni som vet hur Kajsa er kan föreställa er hur det såg ut , Jag höll på att gå av på mitten! :P

Fredagskvällen

 Först fotbollsträning sen var vi vid Niklas ett tag
 mys mys
 Niklas
 Folkets hus
 några tycker om att dansa mer än andra :)


Ja , kvällen var ju mycket mer än så , men det här är vad ni får i bilder!
jag hade kul iaf!

Ikväll blir det valentinesparty med the girls! :)

Glad alla ♥ dag

Hoppas alla har haft en bra valentinsdag än så länge! :) Det har jag , först var jag med på min första träning som hjälptränare åt det minsta pojklaget , sen gick jag en lång promenad med mamma sedan följde jag med och handlade och nu har vi nyss ätit lunch och efter lunchen tog vi fram lite godis och gjorde lite alla ♥ dag pyssel, mys mys :)


Nu är jag sugen på att gå ut och åka skidor så det ska jag nog göra. Ni ska få se lite bilder från igår kväll , vi var nämligen i Vansbro och var lite sociala , jag och Linda! :)

Nästa inlägg kommer bilderna


fredagen den 13de februari

då var det fredag den 13de igen. Än så länge har inget otäckt eller jobbigt hänt , det enda var att jag hade lite otur när jag skulle föra över musik från gamla datan till den här. Men det kan väl inte betyda nåt?
 Vad går fredag den 13de ut på egentligen ? Vad har hänt för att det är en otursdag? Jag har aldrig brytt mig riktigt i det där..

Jag försöker iaf komma igång med läxor osv. så just nu sitter jag med fysik , inte så värst kul , är ganska tom i huvudet. Sen vill jag till Kongsvinger i helgen också , det är Rally Norway alldeles utanför farmor och farfars hus , fatta va skönt och kunna sitta i köksfönstret där och kolla på rally! Eller bara gå ut på gården och se fullt i rallykändisar som tutar förbi? Det skulle varit nåt.. Blä , skulle önska jag bara kunde sätta mig på en buss.
det kan väl inte vara omöjligt?

Nej , nu väntar skolböckerna på mig. Vi hörs sen :)

iskaffe banan pannkakor

Jag och Katrine hade tråkigt så vi kom på att vi skulle göra ett eget recept.
Ja , detta är vad vi kom fram till:

2 ägg
1 dl socker
två bananer
mjölk
mjöl
en halv påse iskaffe

blanda ägg och socker.
Blanda bananerna och mjölk efter ögonmått i en magic bullet eler någon annan sorts mix master
blanda iskaffen med mjölk efter ögonmått
blanda allt tillsammans , sedan har du i mjöl så det blir lagom tjockt för att sedan stekas som pannkakor.

bon apetit!
 

haha .. Själv blev jag inte så förtjust i det , men you might!

Norska bloggar

Alldeles nyss kom jag att tänka på att det kanske fanns Norska bloggar. Ja , hursomhelst så provade jag med www.blogg.no. Jodå , Visst fanns det en Norsk bloggsida , men jag kan säga en sak , Sverige har kommit MYCKET längre inom bloggutvecklingen. Jag läste den mest populära som alltså motsvarar Kenza Zouiten här i Sverige. Det går inte ens att jämföra. Den Norska tjejen skriver tråkiga meningslösa saker , det finns inget kul med hennes blogg , inget mode eller nånting. Så var mitt intryck i alla fall. Ni kan ju gå in och kolla in hennes blogg här , ni kanske inte tycker som jag , men en sak som är tydligt är att skillnaden är STOR mellan hennes och Kenzas blogg!


mysigt

just nu ligger jag i soffan med mitt täcke. För en stund sedan kröp en mysig Kajsa upp i min benände och drog över sig lite täcke hon med , sen sa hon: Känner du mina fötter här Kamilla? jag sitter också under täcket.

Mysiga syster!

nugatti




Norska nugatti , jumm! Det är ett chokladpålägg som man ska ha på smörgås.
Tänk er , choklad på macka! Kan det  bli mer perfekt? Perfekt kvällsmat på en lördagskväll , nugatiimacka och ett glas med kall mjölk , det är otroligt gott!

Tungt

Resan till Gran Canaria är inställd. Känns inge vidare kul. Kommer bli ett långt dystert sportlov..

sjuka Kamilla

Jaha , börjar bli van med detta nu. Nu var det dags för en lindrig magsjuka. fy farao!
Är så otroligt trött på allt om har med sjukdom att göra. ååååhh.
Jag har knappt sovit inatt pga illamående. Det känns dock bättre idag , har iaf fått i mig två smörgåsar. Igår åt jag bara en smörgås till frukost och sen fick jag inte i mig nånting på hela dagen. Det gör ju att man blir ännu mer slut och slapp.
This sucks!  Mamma ska köpa lakrits till mig iaf , hoppas jag får i mig det ; )
Sen blir det fläskpannkakor till middag , så idag SKA jag äta , i värsta fall får jag tvinga i mig maten! :P

Just nu ser jag efter André medans mamma hämtar Kajsa och handlar.

Ja , så nu förstår ni varför jag inte skrev igår kanske. Jag hade absolut inget ork , jag fick lov att ligga still i samma position hela tiden , ändrade  jag ställning blev jag sjukt illamående direkt.. usch.

hörs sen!

Take a look



Hunflen

Som sagt så var jag i Hunflen med syster yster , Linda , Sanna och Pär idag!
Blev en massa slalomåkning.

När vi satt i liften runt kvart över åtta , då det fortfarande var 45 min. till det skulle stänga, stannade liften , asså , det är vanligt att det händer. Det dom behöver göra är bara att trycka på en knapp, men idag åkte skotern upp och ner för backen flera gånger , tillslut kom den till oss och sa att det kunde ta en stund så vi lika gärna kunde åka in. Men nej , vi skulle inte åka in , så vi knäppte av oss skidorna , eller ja , iaf jag och katrine , Linda och Pär behöll skidorna på. Vi började hursomhelst gå uppåt i backen , för där satt sanna med pulka och väntade på oss. Härregud , vika dårar vi är , fast vi var dock inte dom enda. Fick så jävla ont i benen av det , stela pjäxor och sen ska man gå i uppförsbacka flera hundra meter. Vi kom iaf upp tillslut men då kom gubben på skotern och sa att det var färdigåkt idag , så då åkte vi in och spelade kort och drack te ,  eller JAG drack te :P Det var kul så länge det varade iaf :)
 Katrine
 Sanna och Linda
(har ingen bild på Pär)


Nu ska jag iaf läsa lite systrar i jeans , jag läste egentligen ettan för jättelänge sen , sen började jag på tvåan , men sen slutade jag typ mitt i , fattar inte varför för böckerna är otroligt bra , men nu har jag iaf börjat om i tvåan , skönt är det iaf att läsa innan man ska sova , då blir man sådär skönt trött!

Go natt allihopa!

Tacopaj

Pajdeg:
150 g margarin
3 dl hvetemjöl
3 msk mjölk
3 msk vatten

Blanda ihop och tryck ut i en smord form


Fyllning:
500 g. köttfärs/kjöttdeig
1 hackad lök
1 påse tacomix/tacokrydder + ½ dl vatten

Fräs i stekpanna, blanda i tacomixen, häll över det i pajskalet

Topping:
1 burk creme fraiche
4 msk salsa
2 dl riven ost
(vitlök efter smak)

Blanda ihop , rör ut med lite mjölk och ha på över köttefärsen i pajskalet.

Grädda i ugnen på 225 grader i 25 minuter.

Servera med:
1 burk creme fraiche som blandas med 2 dl salsa (resten av burken)
Nachochips
Sallad - vitkål med majs
ev guccamolemix (finns i tacohyllan) som blandas ut med avokado (se påsen)


Spesiellt for Tante - Sjokoladekake

6 egg
6 dl sukker
( eggedosis )
3 dl melk
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao

200 grader nederst i ca. 30 min

Glasur:

3 ss smör
250 gr. melis
Röres sammen
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
3 ss kaffe
1 egg

Rör sammen og ha på kaka etter den har värt i ovnen.

Ikväll sker det

Om en timme ungefär åker jag till Hunflen , gu va jag längtar , skönt att knäppa på sig pjäxorna och sätta på sig skidor och åka iväg upp i liften och sen åka ner med vinden i håret.. 

Haha , härregud va dramatisk jag är , nej , men det är förstå åket i år , kulkul! :)

Har träningsvärk i magen känner jag , det måste vara den där korkade maskinen på gymmet. det stod att det var magträning osv , jag kände då ingenting så tillslut hade jag väl nästan 30 kg tror jag , men då var det bara tungt , men inte kände jag nånting i magen , men idag känner jag det definitivt!

Nu ska jag se om jag hittar nå underställ ,

pusshej

Vart har du varit hela mitt liv?



Kellogs mini breaks! O MY GOD , vad dom är goda. Det är typ cornflakes havreflan som sitter ihop som små kakor.
Perfekt att ha som åkgodis i bil , buss , tåg osv. Det smakar superduper gott , och är inte så onyttigt som godis eller chips , kan det bli mer perfekt?

:)

God dag!

Just nu sitter jag i mitt rum med Kajsa bredvid mig , hon sitter och ritar blommor och tränar på alfabetet genom att jag ritar bokstäver och förhör henne sedan ritar hon av dom och förhör mig. Hon börjar verkligen bli duktig!

Det doftar även jordgubb i hela mitt rum , jag har nämligen tänt mitt doftljus som jag fick av Julia i julklapp , det luktar så gott!

Blev inge skola för mig idag , är så otroligt slut efter förra veckan på nåt sätt , den tog verkligen hårt på mig , psykiskt..

Ikväll ska jag till HUnflen iaf , har längtat så otroligt mycket efter att åka slalom!

Jag har börjat prenumenera på veckorevyn också , fick mitt första nummer idag , :) Älskar den tidningen.

Hadebra

Gym

Idag blev det gymträning. Det är alltid det på måndagar , antingen det eller simning!
Kul hade då jag och Linda iaf. Härregud , har inte skrattat så mycket på LÄNGE , behövde verkligen det! Jag tror det bara är Linda som får mig att skratta så mycket , spelar ingen roll och jag är pissed off innan , hon får till det ändå , unbelivable..

Nu ska jag iaf gå och duscha , sen ska jag lägga mig , imorgon blir det att kliva upp väldigt väldigt tidigt..

BTW så pratade jag med syon idag , hon ska kolla upp skolan i Kongsvinger så kanske vi kan fixa en ansökningsblankett! Gud va kul!

hade bra

Norge vecka 6

Jag och Miklas(snygga byxor ,jag vet! Men det spelar ingen roll ;)
Trines snygga golf ; ) pffff asså , vilken go hund , ligger som en liten go bebis i sängen




Vi gjorde inte så mycket under veckan , vi var som sagt mycket vid farmor och farfar och fixade massa och bara umgicks , det var faktiskt skönt att ta det lite lungt. En grej det inte fanns bilder på var ju simningen. Jag och Trine var ju och simmade en dag!

Chao

Skolan , den skolan..

Första dagen i skolan på , ja , jag vet inte hur länge. Det var inte kul iaf.. Eller det var kul att se alla igen , men själva skolan klarar jag mig bra utan.

Ikväll ska jag på träning , eller ikväll och ikväll , ska väl åka runt halv sex.

Ikväll är det 90210 också , wiiehoo!

Nu ska jag packa , chingeling!

Dagens outfit



Stickad kofta från Vero Moda
Linne från BIK BOK
Jeans från BIK BOK

(Haha , jag hade tråkigt i skolan idag , så ja , då blev det outfit bilder på toan ; )

9/2 09

God morgon!

Har sovmorgon idag , börjar halv elva så jag behöver inte åka förens runt tio. Skönt , då kan jag sitta och ta det lungt ett tag till! :)

Gaah , jag vill inte till skolan idag , det är jätte jobbigt att komma tillbaka efter så lång tid. Usch...
Ikväll blir det träning förhoppningsvis , sen är det 90210 ikväl! :D


puss

The Holiday

Har nyss kollat på söndagsfilmen på Tv3 Norge. The Holiday var det som visades ikväll , en rolig familjefilm för alla åldrar. Inte hysteriskt bra , men den dög. Det som frestade mig att se den var väl för att både Kate Winslet, Cameron Diaz och Jack Black var med. Tre bra skådespelare!

Efter att ha sett filmen så vill jag iaf träffa den stora kärleken , tänk att se en människa och bara känna att det säger klick och att det är den rätta liksom. Sen bara vill vara med den personen hela tiden , och vara så fruktansvärt kär att man är överlycklig HELA tiden. Usch , jag får dom känslorna efter många filmer , fast det gör inget , jag blir faktiskt på bra humör av sånna filmer :)

Nu ska jag iaf sova , får se om jag orkar skolan imorgon , jag ska iaf försöka. Duktiga mig..


Gonatt!

Interiör linjen

Trine (mammas syster) går sista året på interiör programmet där dom går en grundkurs för att bli arkitekter eller inredningsexperter kan man säga.
Det verkar också kul , Trine är iaf skitduktig!
Här är några av hennes mästerverk ; )
 Interiörklassen designade ett kändismiddag bord.
 En stol Trine har målat
 Tecknat av Trine
 Café , tecknat av Trine
utasidan av café , tecknat av Trine
 Hon jobbar även på sitt drömstall
 Såhär ser det ut stående


Det var så otroligt mycket fint , jag ska lätt anlita henne när jag ska inreda mitt hem!

Bilder från veckan kommer senare idag!

pusshej


Jag kan aldrig bestämma mig

i förra inlägget såg ni ju skolan i kongsvinger.
Jag var ju där på öppet hus och då var det så många olika program där , även det jag vill gå. Det var typ som barn och fritid bara att det var mer inriktat på omsorg och barn och ungdomars utveckling osv. "Barn og ungdoms arbeider linjen" hette det. Jag var där och pratade med en lärare om hur det funkar osv.
Jag blev kär , det var så otroligt bra.
Jag har ju önskat att flytta tillbaka , men det har liksom varit svårt eftersom jag inte skulle ha någonstans att bo , men nu har jag en anledning att flytta tillbaka , det är ju perfekt för jag får jju gratis boende för jag kan bo hos farmor och farfar!
Perfekt.  Så jag ska söka dit , är fett pepp på det nu!


Världens snyggaste skola

Igår var det öppet hus på gymnasieskolan i Kongsvinger , alltså i den Norska staden där jag växte upp , och är även föss där för er som inte vet. Flyttade till Sverige när jag var 10.

Hursomhelst , den skolan jag gick i då var ju en vanlig barnskola , alltså från 1-7 , (systemet är anorlunda i Norge) sen när man var klar där flyttade man till högstadiet och sen tillslut till gymnasiet. I kongsvinger fanns det inget roligt gymnasium utan det var mer teoretiska linjer och inte så mycket praktiskt asså , det var mer plugga plugga om man säger så , som matte , SO , Norska , Engelska , No osv.
Men året efter jag flyttade , lades den skolan ner och hela skolan flyttades till ett annat bygg i en annan del av byn.
Det var då stora planer om att bygga ut den gamla skolan och göra det till en gymnasieskola. Jag tänkte inte så mycket på det utan trodde mer att det bara skulle bli en större skola , men att själva studierna  inte skulle förändras så mycket.
HA , det trodde jag det , så var det verkligen inte när jag kom dit igår , jag höll på att smälla av. Jag har aldrig sett en så JÄVLA fin skola i hela mitt liv , det var som ett stort, lyxigt slott , det går inte att förklara.
Tog iaf några bilder ...
Det här är vad som möter dig när man kommer in , det är väl också "huvud"rummet där alla hänger på raster osv.(lägg märke till "spiral"trappen som börja mitt på golvet , och bara försvinner upp i ett hål i taket , det är så snyggt så det finns inte ord, lägg även märke till det svarta bakom trappen , det var som en biosal , alltså fullt i stolar och sen längst ner var det världens filmduk och ett litet bås där det fanns mikrofon , alltså det var en förläsningssal. jag är helt chockad.) Bakom mig där jag står var det också en stor resturang/café!

Bibliotekets övervåning.
Caféet i BIBLIOTEKET , ja , du läste rätt , café i biblioteket!
 Sådär såg det ut i princip hela skolan , stora fönster överallt och det nyaste modet du nånsin kan hitta.
De snygga trapporna fanns även i biblioteket , på nervåningen var det böcker osv , på övervåningen var det arbetsplatser osv , tänk er , tvåvånigt bibliotek!
 Ja , ni ser ju , skitsnyggt
Det här var bara biblioteket , då kan ni föreställa er resten av skolan , DUBBELT så mycket snyggare. Jag tog itne så mycket kort runt omkring för jag tänkte på annat just då.

Ja , hela skolan var så grymt snygg och helt jävla ny och modern! HElt sjukt. Jag tror faktiskt att det är roligare att gå i skolan och att man blir mer motiverad om skolan är snygg. Man såg iaf på alla elever igår att dom trivdes och hade kul!
det som ocksp var snyggt det var att man kunde stå på nerevåningen och se upp och då var det som en öppning i taket så man såg upp på övervåningen liksom , det såg ut lite som kupolen på nåt vis , fast fem gånger så mycket snyggare!
Jag är hel chockad över att dom får till det så otroligt på ett relativt litet ställe.
Jag är verkligen imopnerad!

Ändrade planer

Jaha , det verkar inte som det blir Hunflen och slalomåkning idag , men det gör inget, jag vet precis vad jag ska göra istället. Jo , nämligen åka längdskidor! hehe , jag som är så duktigt :P  Nej , men jag vill ut och röra på mig lite så då får det blir det , det är det som känns roligast av alla min alternativ ;P

8/2 09

God morgon/förmiddag allihopa!

Vaknade ganska sent idag , runt halv elva. Det var sent efter alla morgnar i veckan då jag har vaknat runt nio varje dag.
Iaf så gjorde jag iordning frukost sen gick jag upp och kollade på ett gammalt avsnitt av "the OC" sen när det var klart gick rattatouille på tv1000. Fick dock avbryta mitt i filmen för att gå ner och fösrt blogga sedan efter jag har bloggat nu så ska jag kkä på mig lite långkalsonger och sånt för att sedan sätta på mig täckbyxor och jacka och sen bär det av upp i Hunflen för mitt första slalomåk i vinter! Längtarrr. alltid lika kul!

Måste kila , hade bra! :)

ciao

God natt

Nu ska jag och sis lägga oss i min säng och somna till en film. Mysigt :)

Sov så gott allihopa!

gonatt


Kommer imorgon

Imorgon kommer alla bilder från veckan som varit. Inte så många tror jag , men en bild säger mer än tusen ord så att jag slipper skriva en del ;)

Hade bra allihopa :) gonatt!

En Norsk Björn Gustavsson?

Tyckte det var hemskt konstigt , förra lördagen satt jag vid min morfar i Norge. Vi kollade först på norska melodifestivalen , sen kollade vi på "guldfisken" där dom delar mut årets bästa reklamfilm. Ja , hursomhelst , så körde 0dom in en barnvagn på scenen. Ingen fatta nånting typ , sen tog dom bort täcket , och gissa vem som kom upp ?  JO , BJÖRN GUSTAVSSON :O  Jag höll på att ramla av stolen , härregud , är Björn kändis i Norge också ? Det var mer än jag visste , och såklart possitivt :) Men ändå , han har inte varit i media i Sverige sen förra året , ska han nu svika Sverige för Norge ?  Vi vill ju ha han här , så vi kan roas av hans roligheter. Han är ju bäst , man kan skratta i timmar av karlen , han är störtskön!

Home sweet home

Nu är jag äntligen hemma från en lång och jobbig vecka.

Ska kolla på melodifestivalen nu.
skriver mer sen.

I wan't this to be over

Goddag allihopa!'

Nu har vi nyss ätit lunch , Norsk kokkorv med lompe , gott :)

Har varit nere på byn en sväng också idag , köpt lite blommor och ljus osv.
Väntar på att Tone ska hämta oss igen så vi kan åka upp till Brandvald och ta det lungt.


Haha , guess what ? Jag red igår :O :) Har inte ridit på 3 år tror jag , snacka om att det var skönt att få sätta sig på hästryggen. Jag kände mig verkligen "hemma" , helt sjukt , men jag har ridit hela mitt liv sen plötsligt tar det slut. Nej , usch , jag saknar verkligen hästar och ridning. Jag och Trine red i skogen ett bra tag , det var jätte skönt att bara få koppla av och tänka på annat en stund.  Kommer bilder sen.

I övrigt så var vi och simmade igår också , ungefär 40 minuter. Jätte skönt.

Nu ska jag gå och umgås med min familj , om jag kommer åt något internet så skriver jag mer sen!


åh , jag vill till Oslo i helgen...


Dikt fra tante

En langstilket rose fra vennskapens hage, får du av meg i gave. Den er til for å gjøre deg glad, fordi jeg vil at du skal ha det bra!


Lång dag

Nu kom vi nyss till morfar efter att ha varit vid farmor och farfar hela dagen! Verkligen skönt att få umgås med allihopa.
Är faktiskt ganska slut känner jag nu när jag satte mig ner , ska nog sova länge imorgon..

Idag har jag gått två korta promenader , men det behövdes verkligen , det var jätteskönt att gå lite och få lite luft , och inte minst röra på sig.

Nu ska jag titta lite på tv och sen gå och sussa. Vi hörs imorgon!

Gonatt allihopa :)


Få starka naglar

Detta är undernagellacken som stärker dina naglar , nämligen trind nail repair! 
Jag har själv fått den i present , men jag tror nog att den ska finnas på parfymerier och på tax free osv.

Den är jättebra om du har korta torra svaga naglar som går av stup i kvarten.
Det du gör är att stryka på med ett lager , sedan , 24 timmar efter tar du bort nagellacken med nagellack borttagningsmedel. Efter du tagit bort ,stryker du på nytt nagellack igen , sen samma sak efter 24 timmar igen , ta bort och sen stryka på ett nytt lager. Detta gör du i två veckors tid , du kommer att se en total förbättring!
Lägger man in det i vardagsrutinerna så är det lätt , planera din tid på kvällen så du tar dig tid att ta hand om dina naglar. Även dom är en del av kroppen och behöver tas hand om!

Efter de två veckorna kan du stryka på och ha det kvar tills det börjar flagna , sedan är det viktigt att du alltid tar bort det riktigt innan du stryker på nytt!

Sedan efter ett tag så kan du köra med att ta bort och stryka på varje kväll i två veckor igen, för att hålla kvar styrkan i naglarna.
Det är inte alls komplicerat och det ger verkligen resultat.

Mina naglar växte inte förut , dom var torra och äckliga och sprack hela tden.
Efter jag började att använda Trind har dom blivit starka och inte alls torra och dom växer som bara den.

Självklart är det inte bara nagellacket som gör naglarna fina , utan det är viktigt att du klipper dom regelbundet så alla naglar alltid är lika långa och sen att du filar dom så det inte blir ojämt.

Att göra allt detta , alltså , först ta bort gammal nagellack , sen klippa , fila och ta på nytt nagellack , (ev. ta på nagelbands mineraler/vitaminer. Hade även en sådan flaska förut , men den är slut nu. Den stärker nagelband och finns också på parfymerier och tax free , också i märket trind . ) Tar bara runt tio minuter. Det är ju knappt någon tid , så jag lovar , det har ALLA tid med!

Ta hand om dina naglar!

Tack!

Måste bara tacka för kommentarerna som ni lämnade när jag bad er lämna så jag fick se vem som läste.
Skitgulliga allihopa :) Det var humörlyftande!

Nu kom vi iaf nyss hem från byn , har varit och fixat blommor och handlat lite osv.
Nu ska vi nog äta nån form av lunch vad jag har förstått , det är gott det :)

På lördag åker vi hem , ganska skönt. Nu ska jag åka hem och börja om från början!
Ska försöka ta mig till skolan nästa vecka också!

Idag kommer inlägget om nagelvård också , så håll utkik :)

Hörs sen!

andra februari 2009



Nu har vi nyss ätit jättegod middag med farmor, farfar,tante , mamma och Katrine. jumm.
Nu ska vi åka upp till Brandvald till bestefar (morfar) och ta det lungt och titta lite på tv osv.
Det har varit två ganska slitsamma dagar nu , ska bli skönt att ta det lite lungt.

ja , vi ska åka nu , men snart kommer det ett inlägg om hur man vårdar naglarna , jag har nämligen ett jättebra nagellack som stärker naglarna! It comes very soon.
Som sagt så finns det inte mycket internettillgångar här..


Hade bra allihopa!

dålig internettillgång

Vet att jag inte la in något inlägg igår, men jag har inte haft tillgång till internet någonstans , så det är bara så det är!

Sen har jag väl egentligen inte haft tid heller. Det är mycket som händer just nu. Ni som vet ni vet. Just nu sitter jag iaf hemma vid farmor och farfar och tar det lungt och umgås med dom, Sen kommer tante snart också så det ska också bli skönt.

Idag har jag tänkt att jag ska gå en riktigt lång promenad för att få röra på mig lite, vilket jag inte har gjort på minst en vecka eftersom orket har inte funnits sen har jag varit mycket sjuk , men det är väl bara att ta tag i sig själv , man blir faktiskt MYCKET piggare om man får röra på sig!

Nu tänker jag inte sitta här mer , men HADE BRA allihopa!


 <3

RSS 2.0